Als Sinterklaas geweest is

Ieder kind kijkt er ieder jaar weer naar uit; Sinterklaas!
Op de kades verzamelen zich honderden, zo niet duizenden, verwachtingsvolle oogjes en uitgestrekte handjes. Eindelijk mag de schoen worden gezet. Als je lief bent geweest natuurlijk.. In de dagen dat de goedheiligman samen met zijn pieten (ik noem expres geen kleur) in ons land is bezoekt hij vele gezinnen om uiteindelijk op pakjesavond helemaal los te gaan. 6 December vertrekt hij weer naar Spanje waarna het wachten op de Kerstman kan beginnen.

Tussen Sint en Kerst is Owen jarig; op 9 december op precies te zijn.
Hij roept dan ook trots “Als Singkelaas geweest ben ik jarig! Singkelaas komt bijna hè mama?” Ook nu kijkt hij nog steeds Sinterklaas filmpjes; hij kan écht niet wachten. Wij hebben er echter wat minder zin in. Natuurlijk pakken we groots uit met zijn verjaardag en maken we het helemaal zijn dag. Maar waar het het eerste jaar nog wel meeviel, was het afgelopen jaar echt niet meer leuk..

Te veel

Zoals ik eerder al aangaf bezoekt Sinterklaas een hoop plekken als hij in het land is.
Zo komt hij bij oma, bij papa op het werk en bij andere oma. Om die reden vragen we dan ook aan Sinterklaas of hij dit jaar ons huis wél stilletjes voorbij wil rijden. Blijkbaar was Owen ontzettend lief geweest, want hij werd overladen met cadeaus. De score was, alles bij elkaar opgeteld, an-der-hal-ve juten zak vol.

En 3 dagen later was ie jarig. De stroom was oneindig! We kregen zoveel dat we het simpelweg niet kwijt konden. Zelfs nadat we een deel naar boven hadden verhuisd om te bewaren voor later moest er nog een nieuwe kast komen. En dan moest de Kerstman nog komen.

De Kerstman was slim geweest en was in september al begonnen met inkopen. Wanneer hij iets leuks zag nam hij het mee zodat hij het op Kerstavond onder onze kerstboom kon leggen. Maar toen hij eenmaal aan het inpakken was kwam hij erachter dat hij misschien iets te enthousiast was geweest en was vergeten dat hij ook nog een hoop bij oma onder de boom had gelegd. De score van deze feestdagen was, ook alles bij elkaar opgeteld, 3 bigshoppers vol. Mijn nieuwe kast was nu helemaal tot aan de nok toe gevuld. Oeps..

En dus schreven we een brief aan Sinterklaas en de Kerstman

Hoe waanzinnig lief we alle cadeaus ook vonden, het was echt veel te veel. Dit jaar hebben we Sinterklaas en de Kerstman gevraagd het was rustiger aan te doen. Ze moeten nu tenslotte ook voor een kindje extra inkopen want Owen is niet meer alleen. Hij weet dat Sinterklaas een klein cadeautje komt brengen voor hem en Kenzie, dat hij met zijn verjaardag “heule grooootuhh” cadeautjes krijgt en dat de Kerstman daarna ook nog wat kleine dingetjes komt brengen. Nu maar hopen dat zowel Sinterklaas als de Kerstman het niet vergeten..

Heb jij ook een jarige jop in de decembermaand?

3 Replies to “Als Sinterklaas geweest is”

  1. Haha, wij zitten al bijna 9 jaar hiermee! 😅 Jared is 10 december jarig. En als ze 5 zijn geven ze ook nog kinderfeestjes, die propten we er ook nog tussen. Vorig jaar voor het eerst zijn kinderfeestje in januari na de kerstvakantie gevierd en dat beviel goed, dus dit jaar weer! Ps. Jared weet nu ook sinds de zomervakantie dat sinterklaas niet meer bestaat, dat scheelt ook wel weer!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s