(Lijdens)weg naar een gezond gewicht!

Een tijdje geleden schreef ik een blog over mijn gewicht en hoezeer ik die kilo’s eraf wil hebben. In deze blog beloofde ik ook een maandelijkse update et voila! Hier is dan mijn eerste update. En eerlijk gezegd valt er niet zoveel positiefs te melden. Oeps.. Maar beloofd is beloofd, dus ik ga mezelf nu publiekelijk aan de schandpaal nagelen.

Verleiding

Inmiddels ben ik ruim een maand bezig om de kilo’s eraf te boksen. En oh, wat ging het goed! Die eerste 2 weken that is.. Want al na 2 weken verloor ik de strijd. Ik had een groot moment van zwakte en sprak hardop uit dat ik zin had in iets lekkers (lees: ik heb zin om te vreten!) waarop manlief na een werkbezoekje thuis kwam met een pak koekjes. En precies dat moet je bij mij nu net niet doen.

Ik kan dat niet laten liggen. Ik kan het niet. Ik wil het niet. Die koekjes nemen een loopje met mijn hoofd. Als ik weet dat ze er zijn, dan moeten ze gewoon op. Klaar. Het bestaat niet dat ik ze dan kan laten liggen. Daarom neem ik het juist nooit of nauwelijks mee. Op de een of andere manier komt dan mijn oude ik naar boven. En mijn oude ik moet die dingen verorberen. Koste wat het kost! En dus zat ik die avond dat hele pak naar binnen te werken. Ugh…

Ik heb het toch al verpest

Die komt dan ook meteen om de hoek kijken; de ik-heb-het-toch-al-verpest mindset.
En daar kwamen de chocoladeletters, de pepernoten, de pizza’s, de frietjes en de chocoladepasta weer tevoorschijn. Voor ik het doorhad zat ik weer achteloos van alles die mond in te schuiven. En weet je, ik genoot er niet eens van. Na een week was ik het eten zelfs kotsbeu en ook de weegschaal ging drastisch terug de verkeerde kant op.

Herpakken moest ik! Ik zou gewoon weer doorgaan zoals ik begonnen was maar dát was knap lastig. Het lukte niet. Overdag ging het prima maar ’s avonds.. Die hatelijke avonden.. Zodra de kids beiden op bed liggen duik ik toch die kast in. Met al die heerlijke december lekkernijen kun je haast niet anders dan pakken. Het is gewoon allemaal zó lekker! Terwijl als ik een stukje gevulde speculaas (mmmmm…) neem ik mezelf toch afvraag waarom ik dit nou doe. Zucht…

Emotie eter

In mijn eerste blog schreef ik al een enorme emotie eter te zijn. En afgelopen maand was qua emotie nu ook niet echt om over naar huis te schrijven. Owen die gigantisch met zichzelf in de knoop zat door die verrekte peuterpuberteit, de jaloezie jegens zijn baby zusje en alle prikkels van de madness die Sinterklaas en verjaardag heet.. Kenzie die de nachten niet meer doorhaalde.. En als kers op de taart (no pun intended) door de eerdergenoemde punten ook nog wat wrijving in de huwelijkse sferen. Nee, afgelopen maand was geen beste maand. En dat moet bij mij dus weggegeten worden. Mijn gewicht schoot dan ook alle kanten op.

ww

Het resultaat

In mijn eerste blog schreef ik dat ik bijna 3 kilo was afgevallen. Daar is inmiddels weer bijgekomen. Ja, echt. Shame on me.

Maar ik probeer het toch ook positief te bekijken. Want ondanks alles is er tóch 1,4 kilo af! En daar ben ik dan toch wel trots op. Het is niet de 5 kilo die ik voor ogen had voor de eerste maand maar iets is beter dan niets! Ik zet de (harde) feiten nog even op een rijtje:

Startgewicht: 94 kilo
Huidig gewicht: 92,6
Totaal gewichtsverlies: 1,4kg

Doel

Aankomende tijd zal ik er flink aan moeten gaan trekken wil ik mijn doel van 80 kilo gaan halen. Inmiddels heeft Weight Watchers een nieuw programma geïntroduceerd; Weight Watchers Flex. Er is een enorme lijst met zero points bijgekomen en de dagtotalen zijn aangepast. Wanneer je nu punten over hebt worden er maximaal 4 punten aan het einde van de dag overgeschreven naar je weekextra. Mij lijkt het een fantastisch iets!

Vanaf januari ga ik er vol tegen aan. No excuses, gewoon doen. Deze maand beschouw ik toch al als verloren. Een slechte mindset, ik weet het maar ik weet ook van mezelf dat dit nu eenmaal niet de beste maand is om (opnieuw) te beginnen.

Mijn doel is om in januari minstens 3 kilo af te vallen. Mijn volgende blog zal dus iets beter nieuws moeten brengen. Zo niet, shoot me dead want dan ben ik alleen maar meer smoesjes aan het verzinnen. Een gezondere ik begint tenslotte gewoon bij mezelf.

Heb jij ook wel een struggles gehad tijdens het afvallen?

8 Replies to “(Lijdens)weg naar een gezond gewicht!”

 1. Aaah allereerst een dikke knuffel voor jou. Helaas heb ik er geen ervaringen mee maar ik geloof achter elkaar dat het heel zwaar is. Ik wens je heel veel succes en positiviteit voor 2018. Het gaat je vast lukken. En bedenk goed: elk stapje vooruit hoe klein ook is vooruitgang 😘

  Like

 2. Goh, je weet dat ik Cambridge heb gedaan, ging als een speer en ik moest zó enorm streng zijn voor mijzelf, wat super goed ging.. Totdat Robin en ik besloten samen te wonen en we de ene ruzie na de andere hadden over het huis en familiesferen. Aangezien ik ook een enorme emotie eter ben… Was het er zo weer aan. De reden dat ik wou afvallen was omdat pap zei dat hij zich zorgen maakte om mijn gewicht dit was net nadat zijn zus, mijn tante, plots overleden was. Ik was extreem gemotiveerd tot al die ruzies en totdat Robin zich hardop afvroeg dat als ik meer af zou willen, zou ik dan nog wel mijzelf zijn? Die klap was enorm. En daarna stierf een van de meest belangrijke personen in mijn leven en POEF, dat was de laatste druppel… En dan de afgelopen jaren stress met die school en zoals je weet dit jaar weer extra emotiefactor erbij… Geen goede jaren voor een emotie eter. Maar ik heb voor het moment zo iets van ja, ik ben niet gelukkig met mijn lichaam en ik leef maar 1 keer. En dat leven wordt nu vooral besteed aan anderen, zoals pap. Zijn geluk en gezondheid gaat voor mij zo veel voor dan mijn gevecht met mijn gewicht en ik wíl ook niet meer veranderen, want wat als… zeg maar.

  Maar als jij voor jezelf hebt besloten af te vallen, dan weet ik zeker dat het je gaat lukken. En het probleem met koekjes, of chips, kun je makkelijk tegen gaan door zelf te bakken ( “Groentechips” of chips gemaakt van wortelpeterselie) koekjes gemaakt van amandelmeel (koolhydraat arm, geen suiker) etc. Kunt dat samen met Owen doen wanneer Kenzie eventueel wel lekker ligt te slapen 😉 Heb ook kokosmakronen voorbij zien komen etc. Weet zeker dat je het kunt! En naja, veel water drinken vooral als je denkt honger te hebben. Die tip hielp me veel bij cambridge (3 liter water op een dag) maar ik ben super slecht in veel drinken dus tja…

  Liked by 1 persoon

  1. Dat is niet netjes van Robin om te zeggen.. Je wil toch juist een gezond gewicht omdat dat je gelukkig maakt? En zelf bakken ga ik niet doen hoor. Kost me teveel tijd, haha! Ik wil gewoon het beste van 2 werelden: En afvallen en gewoon kunnen blijven eten wat ik wil eten. Maar dat kan natuurlijk niet altijd

   Like

   1. Je weet toch hoe mijn vriendlief is…. hij is nou niet bepaald tactvol :p Maar inderdaad, dat zou ideaal zijn, lekker blijven eten wat je wilt en afvallen haha.

    Like

 3. Ik ben zelf ook bezig net het programma en hier heet het ‘your way’ I.p.v. Flex. Komt op hetzelfde neer denk ik. Misschien heb je er wat aan maar, de lekkerste thee in huis halen voor ‘s avonds helpt mij echt! Geen prijs is me te gek! Ik bedoel: we grijpen al snel naar de basics in de supermarkt (helemaal niet erg overigens, ik heb ook basissmaken in de kast) Maar tijdens dit gewichtsverlies avontuur gun ik mezelf dan een conpenserende lekker thee! Een heerlijke wintermelange bijvoorbeeld. Dan hoef je eigenlijk geen koekjes of wat dan ook. Want geloof me, ik begrijp je als geen ander. Wees strenger voor jezelf en het komt goed. En nee, je bent verloren en deze maand is niet verloren. Ook tijdens kerst kun je betere keuzes maken! Steek wat vaker ‘een middelvinger op’ naar die emoties 😂😂😂 doe ik ook😉Kom op meid!!!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s