(Lijdens)weg naar een gezond gewicht – update!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik mijn eerste update schreef. Hierin gaf ik aan dat ik na twee weken al gruwelijk faalde en dat ik had besloten om het in het nieuwe jaar weer op te pakken en dat heb ik dan ook gedaan.

Nieuwe start deel 188.514.352

Toen ik op 2 januari op de weegschaal zag schrok ik me een hoedje; ik woog 94.7 kilo.
Hoe kan dat in vredesnaam als mijn startgewicht 94 was?! Natuurlijk was dit dik (haha) mijn eigen schuld want bij mij gaat ieder pondje door het mondje maar wat was ik ineens weer ongelukkig.

Ik merkte het al op nieuwjaarsdag toen ik een van mijn favoriete formal outfits aan trok. Mijn shirt zat me niet meer lekker en ik was me enorm bewust van mijn buik. Het zat me allemaal net te strak terwijl deze echt niet strak hoorde te zitten. Een enorme confrontatie met mezelf en alle smoesjes die ik heb gebruikt de afgelopen weken. Ik moest er nu echt aan gaan trekken voor ik weer compleet dicht zou groeien.

Verslaving

En dus ging ik weer voor een frisse start. De eerste 2 kilo vlogen eraf en ik was gemotiveerder dan ooit. Maar zoals dat met iedere verslaving, want dat is het gewoon, gaat krijg je het na een paar weken zwaar. Heel zwaar. Dat kantelpunt ligt bij mij op precies 2 weken. Ik krijg dan de enorme behoefte om te gaan vreten en kan mijn cravings dan niet bevredigen met een gezond alternatief. Het eten kruipt weer in mijn hoofd en mijn kelderkast functioneert op dat moment als een waar zwart gat; het trekt enorm aan me en zuigt me bijna op want ik moet en zal wat nemen.

Ik voer dan ook een continue strijd met mezelf. Ik wil afvallen, nee, die kilo’s moeten er af. Maar het chronisch slaaptekort, het drukke leven met 2 kinderen, een huishouden en een baan maken me zwak. Overdag ben ik een kei in mezelf restricties op leggen maar ’s avonds gaan de remmen los. Afvallen is eerder nog nooit zo lastig geweest als nu. En dat is te zien aan mijn curve.

Iedere dag opnieuw

Iedere dag denk ik “en nu ga ik er voor”. De ene dag lukt dat beter dan de andere dag. Feit is wel dat er inmiddels wel wat af is. Ik merk het nog niet aan mijn kleding maar ik merkte het wel toen ik vorige week in het Spoorweg museum mijn Tula omdeed. De band die om mijn middel gaat moest ik zowaar een beetje aantrekken en mijn hart maakte een vreugde sprongetje. Al die bloed, zweet en tranen zijn dus niet voor niets geweest. Ik kan dit!

Zo’n moment geeft me dan een enorme boost waardoor ik toch weer wat motivatie vind om weer door te gaan met de strijd tegen de kilo’s. Ik heb dan ook besloten om de webshop van Weight Watchers te plunderen om tΓ³ch aan mijn cravings toe te kunnen geven zonder dat ik naderhand met een enorm schuldgevoel op de bank zit. Deze etenswaren kan ik dan mooi in mijn dagtotaal inpassen. Win win!

Het resultaat

Nee, ik ga geen voor en na foto’s van mezelf plaatsen. Misschien als ik straks mijn doel bereikt heb doe ik dat wel. Maar het feit blijft dat ik mezelf niet graag op foto’s zie. Nog niet in ieder geval. Voor nu is dit de stand na 1 maand:

Startgewicht: 94,7 kilo (zucht)
Huidig gewicht: 90,8 kilo
Totaal gewichtsverlies: 3,9 kilo

Eraf is eraf, op welke manier dan ook. Het einde van het jaar is nog ver weg dus ik heb nog even om mijn doel te bereiken. Op naar de volgende maand!

Welke manier van afvallen heeft voor jou het beste gewerkt?

4 Replies to “(Lijdens)weg naar een gezond gewicht – update!”

 1. πŸ’ͺ🏻 Ookal wil je het vast niet horen, maar je ziet er ook met die paar kilo’s extra goed uit! Maar het gaat er natuurlijk om waar jij je het lekkerst bij voelt! You can do this!

  Mijn beste manier om af te vallen is een baby krijgen. Ik ben 12 kilo lichter als voor mijn zwangerschap. Echter heb ik nu sinds week of 3 wel enorme vreetbuien, Ookal probeer ik dat op te lossen door geen chips, koek en snoep te halen maar 2 weken geleden heb ik de pot chocoladepasta aangevallen met een lepel op een zwak moment πŸ™ˆ

  Liked by 1 persoon

 2. Hier ook aan de nodige kilo’s eraf 20 wel te verstaanπŸ€”.
  Begin is gemaakt maar ook ik stond een paar dagen stil ( ik weet het moet niet elke dag erop gaan staan) maar het moet van mijn hersens stomme dingen!
  Maar de eerste 5 kilo is eraf zal wel allemaal vocht zijn wat ik verloren ben maar eej het is eraf. Op naar de volgende 5 kilo.

  En afvallen gaat met vallen en opstaan maar dat is ook echt niet erg als je je maar kan herpakken.
  Je kan het😘

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s